ГОЛОВНА ПРО МАГАЗИН ДОСТАВКА І ОПЛАТА СТАТТІ КОНТАКТИ
Ваш кошик порожній
RU

Ромашка - купити Київ Україна

Ромашка - купити в Києві Продукція: Ромашка
Країна походження: Україна
Код товару: 2806
Є в наявності
Ціна (баночка 100 мл, 15 г) 11 грн.
Ціна (баночка 250 мл, 30 г) 18 грн.
Ціна (баночка 500 мл, 65 г) 27 грн.
Ціна (100 г) 29 грн.
Ціна (200 г) 55 грн.
Ціна (500 г) 133 грн.
Ціна (1 кг) 252 грн.
Описання пряності
Ромашка - це однорічна трав'яниста рослина. Рослина широко поширена в Євразії та Північній Америці; активно культивується; як занесена рослина зустрічається майже у всіх нетропічних регіонах обох півкуль.
В якості лікарської сировини використовують суцвіття ромашки. Кошики збирають на початку цвітіння, в стадії горизонтального розташування язичкових квіток. При більш пізньому зборі в нижніх рядах трубчастих квіток утворюються плодики, що при сушінні легко обсипаються, і в сировині буває занадто багато дрібних частинок. Збирають вручну, коротко відриваючи квітконіжки, або ж користуються спеціальними гребенями для прочісування кошиків (тими ж, що для збору ягід чорниці).
Сушать ромашку в повітряних сушарках при температурі не вище ніж 40°C, в тіні під навісами або на добре вентильованих горищах, обережно перемішуючи, щоб не допустити осипання квіток. Квіткові кошики розстеляють на стелажах або рамах з розрахунку 1 кг на 1 м² площі. При повітряному сушінні повне висушування кошиків відбувається за 5-6 днів. У вогневих сушарках кошики можна сушити при температурі 40-50°C. Сушку закінчують, коли квітколоже, відокремлене від квіток, при розтиранні між пальцями стає шкірясто-сухим. З 1 кг сирих кошиків виходить трохи більше 200 г сушених.
Хімічний склад
Сухі квіткові кошики містять від 0,1 до 0,8% ефірної олії - так званої ромашкової олії, що має синій колір. Крім того, в сухих кошиках містяться похідні апигенина, лютеоліна і кверцетину, кумарини (герніарін і умбелліферон), поліінові з'єднання, вільні органічні кислоти (каприлова, антимисову, ізовалеріанової, саліцилова), полісахариди, фітостерини, дубильні і слизисті речовини, гіркоти, вітаміни (нікотинова і аскорбінова кислоти), камедь, каротин, білкові речовини, а також глікозиди апигенин і герніарін. Флавоноїдів квітки ромашки містять в два рази більше, ніж квітки і трава таких відомих лікарських рослин, як ноготки лікарські або деревій звичайний.
Використання у кулінарії
У харчовій промисловості ефірну олію ромашки застосовують для ароматизації лікерів, вин (наприклад, хересу) і гірких настоянок, як пряність використовують листя ромашки. Надземну частину використовують як заміну чаю.
В Англії, Франції, Америці з ромашки готують чай таким способом: 15 г сушених квіток заливають 1 л гарячої води, дають постояти 15 хв. Подають з рідким медом або цукром, при бажанні можна додати вершки. Такий чай, випитий на ніч, сприяє хорошому сну. Існує також традиційний латвійський трав'яний чай. Для цього знадобиться м'ята, кмин, ромашка в пропорції 1 / 0,5 / 0,5.
Використання у медицині
Ромашка з античності використовується в науковій і народній медицині, до цього часу є одним з найбільш потрібних лікарських рослин. З рослини витягають ефірну олію (так звану ромашкову олію), яка знаходить безліч застосувань; найбільш цінною речовиною в її складі є хамазулен (один з азуленів), що володіє протизапальною, седативною і місцевоанестезуючою властивостями. Екстракт ромашки використовується у виробництві косметики, входить до складу мила, кремів і шампунів.
Відома фотозахисна ефективність екстрактів ромашки. У косметиці застосовується в товарах для дітей (мило, креми, лосьйони), зубних пастах, кремах для обличчя і рук, губних помад, засобах для засмаги, олії для догляду за шкірою тіла, шампунів і ополіскучі.
В екстракті ромашки містяться флавоноїди в поєднанні з вітаміном C, що забезпечує антиоксидантний комплекс, що захищає шкіру від несприятливого впливу навколишнього середовища. Тому його вводять до складу декоративної косметики нового покоління (з біологічно активними добавками).
У побуті відваром ромашки миють обличчя, вважаючи, що шкіра при цьому набуває оксамитовість і м'якість. Екстракт ромашки має властивість абсорбувати токсини і продукти клітинного метаболізму. Косметологи рекомендують вмиватись цим відваром замість мила. Екстракт ромашки входить до складу очищувальних косметичних засобів, тоніків, засобів для догляду за губами. Косметичні маски, до складу яких входить ромашкова олія, рекомендуються для сухої шкіри і сприяють її очищенню і регенерації, поліпшенню структури. Настоянка ромашки входить до складу поживних кремів, які нормалізують обмінні процеси в шкірі, тонізують і живлять її.
Екстракт ромашки має на шкіру протизапальну, протиалергічну, пом'якшувальну, знеболюючу, зволожуючу, регенеруючу, заспокійливу і ранозагоювальну дію. Ромашка входить до складу косметичних засобів для догляду за чутливою і проблемною шкірою обличчя. Відваром ромашки вмиваються при стійкому почервонінні обличчя і рожевих вуграх. Екстракт ромашки входить до складу засобів для і після гоління, дезинфікуючи і пом'якшуючи шкіру.
Відгуки:
Відгук
Ваше ім'я
Оцінити товар

© 2012-2019 - Інтернет-магазин спецій та прянощів spicebox.com.ua
Всі права захищені.
Мобільна версія
Товар додано у кошик
Перейти до кошика 
Дякуємо.
Ваш відгук надіслано модератору.
Відгук не відправлено.
Вкажіть, будь ласка, текст відгуку.